John's Lambertusblog (I)

John's Lambertusblog (I) | Lang leve de Lambertustoren - Lambertustoren Nederweert
25-12-2017

Bijdrage van John Metselaars over ontwikkelingen rondom de Lambertustoren.

 

Vreemde eend in de bijt

 

Onlangs werd mij door burgemeester Evers gevraagd of het niet leuk zou zijn om op deze website geregeld een korte webblog te plaatsen. Hierin zou ik dan kunnen vertellen over de voortgang van de restauratie van de Lambertustoren. Dit doe ik uiteraard graag. Omdat ook de Vrienden van de Lambertustoren dit een leuk idee vonden, volgt hier mijn eerste Lambertusblog.

 

Laat ik beginnen om mezelf voor te stellen. Mijn naam is John Metselaars. Ik werk als projectleider bij de gemeente Nederweert. Zo heb ik al veel leuke projecten mogen begeleiden. Recent bijv. de herinrichting van de Kerkstraat/Brugstraat, de verbreding van Brug 15, de herinrichting van de Rochusstraat en nu dus de restauratie van de Lambertustoren.

 

Als je dit rijtje zo bekijkt lijkt de restauratie van de Lambertustoren wellicht ‘een vreemde eend in de bijt’. Toch heb ik met veel enthousiasme ‘ja’ gezegd tegen dit project. Als geboren en getogen Nederweertenaar is de Lambertustoren voor mij altijd een vertrouwd gebouw geweest en voelt hij ook een beetje aan als mijn ‘thuis’. Ik vind het dan ook een eer om samen met vele anderen de restauratie te mogen voorbereiden.

 

Ik zal u met veel plezier geregeld op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen!